Київський вокзал оживає після карантину / фото УНІАН

В Україні сьогодні частково відновили рух на залізниці - курсують десятки поїздів дальнього слідування та приміських електричок.

Перші поїзди вирушили зі столичного залізничного вокзалу рано вранці. Зокрема, "Інтерсіті+" повіз пасажирів на схід України - до Костянтинівки. Судячи з опублікованими фото, пасажирів у вагонах було не так багато, як зазвичай. Пасажири та працівники залізниці, як і належить новими правилами, одягли захисні маски.

Що стосується приміських поїздів, то вони були більш популярні у пасажирів. На платформах приміського вокзалу Києва, куди прибули електрички, перебували сотні людей, а у вагонах були зайняті більшість сидячих місць.

Відео дня

Як повідомляє "Страна", вокзал "Київ-Центральний" працює у звичному режимі, але з низкою обмежень. Вільно можна зайти в два зали для покупки і повернення квитків. Біля входу стоїть поліцейський, який стежить за тим, щоб люди не ігнорували носіння масок. Також з поліцейським чергує і співробітник вокзалу, який перевіряє температуру. Вхід в головний хол вокзалу можливий лише за наявності проїзного квитка.

На вокзалі людей небагато / фото Країна

Людей на залізничному вокзалі поки дуже мало. Багато хто прийшли, щоб купити квитки. Перед касами нанесена дистанційна розмітка, на платформах її немає.

Як повідомляв УНІАН, у Кабміні анонсували запуск поїздів у ще кілька регіонів, які раніше не потрапили під ослаблення карантину.