ВР дозволила направити гроші зі спецфонду по боротьбі з COVID-19 на дороги / фото УНІАН

Верховна Рада України ухвалила закон, що дозволяє використовувати кошти спеціального фонду державного бюджету для боротьби з коронавірусом на будівництво і ремонт автодоріг.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту №3509 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" у другому читанні проголосував 331 народний депутат при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою, пропоновані зміни сприятимуть поліпшенню транспортної доступності регіонів країни, що дасть можливість створити близько 12 600 нових робочих місць у дорожній галузі і ще близько 50 400 робочих місць у суміжних сферах.

Відео дня

Читайте такожПрем'єр відзвітував, що половина коштів зі спецфонду по боротьбі з COVID-19 вже витрачена

"Передбачається внести зміни до статті 28 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо передбачення можливості спрямування коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і її наслідками на такі заходи з подолання наслідків пандемії, як поліпшення транспортного сполучення, будівництво, реконструкція та ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення", - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни в закон про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими був створений спецфонд для боротьби з коронавірусом обсягом 64,7 млрд грн.