Ілюстрація / REUTERS

Кремль введенням санкцій проти депутатів Верховної Ради від "Опозиційного блоку" свідомо поділив проросійський електорат в Україні на дві частини.

Таку думку висловив заступник директора Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко, коментуючи наближення парламентських виборів в Україні, передає «Обозреватель».

Читайте такожЕксперт назвав справжню причину нових санкцій РФ, під які потрапили проросійські політики

Відео дня

"На сьогодні ми бачимо, що Росія поділила проросійські сили, що існують в Україні, умовно на два блоки – прокремлівські сили і проросійські під санкціями", – заявив він.

За словами експерта, таке рішення покликане певним чином дезорієнтувати український електорат.

"Ті, хто не сприймає Кремль і його політику, але жили при Радянському Союзі, у них є родичі в Росії, вони звикли їздити до РФ – можуть голосувати за той блок, який за відновлення умовно кажучи відносин із Росією, але вони не подобаються Кремлю. Я думаю, що Кремль так їх розділяє", – заявив Петренко.

"Я вважаю, що Росія намагається розкладати яйця в різні кошики, зокрема використовуючи силу не прокремлівську, але просто проросійську", – додав він.

При цьому експерт зазначив, що такий крок став несподіванкою навіть для лідерів "Опоблоку": "Якщо звернути увагу на реакцію Олександра Вілкула або Михайла Добкіна, вони були здивовані ситуацією, в якій опинилися".