За оцінкою Туки, втручання РФ не обмежується комп’ютерними мережами / фото УНІАН

Втручання Російської Федерації у виборчий процес в Україні вже триває.

Про це в коментарі "Прямому" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Читайте такожВ Україні офіційно з’явився ще один кандидат в президенти

Відео дня

"Втручання не те, що буде, воно вже триває. Ви зазначили цілу низку складових цього складного процесу. Це і кібербезпека, й інформаційний простір, політичні та технологічні маніпуляції. Тому тут давати якусь одну конкретну пораду - це зовсім не відповідає тим викликам, які стоять зараз перед нами. З моєї точки зору, ми дещо применшуємо загрозу, коли намагаємося її звести виключно до несанкціонованого втручання з боку російських спецслужб до роботи комп’ютерних центрів ЦВК. Це не відповідає дійсності. Адже Росія буде працювати і вже працює на політичному та інформаційному просторі", - сказав Тука.

Він зазначив, що останнім часом значно посилилась присутність проросійських політичних сил на інформаційних каналах української держави.

"Новостворене політичне угрупування, яке започаткував кум Путіна, набирає обертів. Вчора відбувся з’їзд, на якому 5-7 мультимільйонерів доповідали своїм потенційним виборцям, як їм складно жити на мінімальну заробітну плату. І все це відбувається зрозуміло під патронатом, керівництвом і в руслі очільника Кремля. Тому одного якогось рецепту щодо конкретних дій, його просто існувати не може", - додав Тука.