Канада допомагає Україні у боротьбі з дезінформацією \ УНІАН

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що її країна виділяє $25 млн на підтримку вільних виборів в Україні.

Читайте такожРосія готується до втручання у місцеві вибори в Україні - Клімкін

Про це вона сказала під час панельної дискусії "Україна 2019 - вибір майбутнього" на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки. За словами Фріланд, найважливіше - допомогти Україні забезпечити вільні і справедливі вибори, і без "згубного зовнішнього втручання".

Відео дня

"І це є великим зовнішньополітичним пріоритетом для Канади. Ми виділяємо $25 млн на підтримку українських виборів", - наголосила вона.

Також глава МЗС сказала, що цього тижня до України прибули 50 канадських спостерігачів для проведення моніторингу президентських виборів, вони перебуватимуть в Україні до дня голосування.

"Ще більше 100 канадців прибудуть безпосередньо на день виборів", - додала вона.

Також Фріланд повідомила, що Канада допомагає Україні у боротьбі з дезінформацією.

"І я скажу, що лише українці повинні обирати, хто керуватиме Україною. І це правильно. Але ми, як друзі України, можемо допомогти українцям провести вільні і справедливі вибори без зовнішнього втручання. І також після цього голосування ми можемо допомогти українцям довести світу і довести тим, хто може говорити протилежне, що Україна дійсно є демократією, і що вибори були вільними і справедливими", - наголосила Фріланд.

Окремо вона заявила, що як в Україні, так і серед іноземних друзів України спостерігається глибоке розчарування, що реформи поки не стали успішними.