Ілля Кива: наша мета - побудова парламентської республіки / фото пресс-служба СПУ

Соціалістична партія України має намір отримати представництво у Верховній Раді в поточному році для створення парламентської республіки і захисту інтересів лівого електорату.

Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в інтерв'ю виданню «Політека», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Наша мета, і партійна і моя особиста, - це створення парламентської республіки. Ми все робимо для того, щоб зайняти своє законне місце в українському парламенті і представляти там інтереси лівого електорату», - сказав він.

Відео дня

За словами Киви, на сьогодні в українському політикумі немає балансу представництва інтересів населення.

«Важливо, щоб був баланс між лівими і правими. Адже без позиції лівих націоналізм перетворюється в нацизм. Наше завдання - вирівняти існуючу ситуацію, представити частину населення, яка підтримує нашу ідеологію, і захищати їх права. І далі будувати правову, проєвропейську державу», - підкреслив він.

За словами політика, очолюючи фракцію в парламенті він також буде виконувати контролюючу функцію.

«Я буду однією з головних скрипок, тому, що я буду контролювати. В мене буде більше можливостей, але і більше обов'язків, я буду більш дієздатним, у мене будуть важелі для того, щоб не дозволити політикам красти. І робити я це буду з пролетарською, трудовою ненавистю до цих упирів і капіталістів», - підкреслив Кива.