Подібні матеріали від «Ради Регіонального Розвитку» розповсюджують не лише на Київщині, але і в інших містах України / фото ОПОРА

Рада регіонального розвитку може використовуватися для ймовірної прихованої агітації на користь кандидата у президенти Петра Порошенка.

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

За їх даними, у Білій Церкві по житлових будинках розповсюджують карти міста з «перспективним планом розвитку» за позначенням об'єктів, які фінансуватимуться в 2019-2021 роках.

Відео дня

Читайте такожМасштабна скупка голосів: ЗМІ розповіли, як у Києві працює "сітка" Порошенка на виборах (інфографіка)

Набір, який отримують білоцерківці, містить брошуру з Порошенком, план перспективного розвитку міста зі зверненням та зображенням Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого, анкету щодо обговорення перспективного плану розвитку територій за ініціативи президента та конверт з маркуванням «Ради Регіонального Розвитку» та Президента України Петра Порошенка.

Сама карта називається «План Перспективного Розвитку Білої Церкви» 2019-2021 роки (Проект). Зазначається, що дану карту-схему розроблено за указом Порошенка від 6 грудня 2018 року.

Також на брошурі міститься звернення до громадян та міського голови, у якому він зазначає, що на карті зображені об'єкти соціально-економічного та культурного розвитку, що плануються до реалізації у 2019-2021 роках. Ще раз зазначено, що план розроблено за відповідним указом Порошенка. Далі йдеться, що це лише основна частина всіх пропозицій, а з повним переліком можна ознайомитись за наведеними на листівці адресами. Також зазначається про можливість залишати свої відгуки та пропозиції.

Серед пріоритетних планів розвитку міста, зображених на карті, зокрема – благоустрій населеного пункту –  ремонт доріг, освітлення, велодоріжки реконструкція та ремонт медичних закладів, тощо.

фото ОПОРА

У громадянській мережі ОПОРА підкреслюють, що подібні матеріали від «Ради Регіонального Розвитку» розповсюджують не лише на Київщині, але і в інших містах України. Зокрема – на Вінниччині, Закарпатті, Рівненщині.

Координатор спостереження ГМ ОПОРА за виборами у Київській області Олексій Рєпік наголошує: «Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є чинний Президент України Петро Порошенко, який одночасно є і кандидатом на посаду Глави держави, масове розповсюдження вищезгаданих матеріалів під час виборчої кампанії та в період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, потребує того, щоб влада більш відкрито та доступно пояснювала громадянам для чого ці матеріали розповсюджуються, які джерела фінансування цих матеріалів та хто, власне, їх розповсюджує».

фото ОПОРА

У ГМ ОПОРА також нагадали, що 25 лютого у Броварах на засідання Ради регіонального розвитку, яке відвідував Порошенко, не пустили спостерігача ОПОРИ. А раніше, 16 лютого, у Броварах в агітаційних наметах кандидата у президенти Петра Порошенка просили заповнити лист «Діалог з президентом» та підписати «Анкету прихильника Петра Порошенка», вказавши свої персональні дані для контакту.