фото УНІАН

З наближенням виборів кандидати у президенти вдаються до все більшого популізму в обіцянках, свідомо обманюючи своїх виборців.

Про це під час погоджувальної ради наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Вірус популізму вразив абсолютно всіх учасників виборчого процесу. Наголошую - абсолютно всіх! Кандидати обіцяють низькі тарифи, фантастичне зростання зарплат і пенсій, збільшення соціальної допомоги і виплат "вже завтра". Хоча у президента таких повноважень немає. Кандидати це добре знають, але продовжують дурити людей", - сказав керівник фракції.

Відео дня

"Ми вже не раз закликали учасників виборчого процесу до виваженості. На жаль, усіх засліпила боротьба без правил. У кандидатів хронічне нетримання пустих обіцянок. Ще трохи - і виборчі програми будуть з трьох слів: все, усім і безкоштовно. Припиніть обманювати людей!", - наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що "Народний фронт" має право вимагати у кандидатів відповідальності, тому що уряд Яценюка в 2014-2015 роках врятував країну від економічного колапсу і стабілізував ситуацію.

"Ми зробили неможливе у найкритичніші для України дні і місяці. Ми знаємо, що таке обов’язок і щоденна важка праця, що таке відповідальні слова та дії", - наголосив Бурак.

"Саме тому Арсеній Яценюк цього разу не пішов на президентські вибори. Щоб не ширити серед патріотичних виборців невизначеність. Ми вкотре своїм прикладом довели, що інтерес держави - понад усе. Тому вимагаємо від кандидатів: досить затоплювати країну пустими обіцянками і брехнею. Припиніть знищувати одне одного і державу", - наголосив керівник фракції.

Він також підкреслив, що популізм – це інструмент гібридної війни проти України. Спочатку він формує у людей завищені очікування, які потім обертаються розчаруванням і зниженням довіри до всіх політиків і до держави.

"Популізм також знецінює небувалі здобутки України за останні роки. Невипадково розкруткою махрового популізму і всіляких пустобрехів займаються прокремлівські медведчуківські телеканали. Ці так звані телеканали є рупором антиукраїнської демагогії. Поширюючи популізм, вони нищать Україну", - наголосив Максим Бурбак.

"Народний фронт" ніколи не розкидався порожніми обіцянками. Популізм суперечить нашим принципам. Обіцяйте лише те, що можете і можна зробити. Пам‘ятайте, що вибори закінчяться і сонечко зійде. Реальне життя змусить відповісти за порожні слова", - резюмував керівник фракції.