Нацполіція відсьогодні перейшла на посилений варіант несення служби / фото УНІАН

Національна поліція відсьогодні перейшла на посилений варіант несення служби, повідомляє прес-служба відомства.

«Загалом всі центральні органи виконавчої влади, що входять до системи Міністерства внутрішніх справ України, переведені на посилений режим за кілька днів до виборів», - наголошувалось під час міжвідомчої відеоселекторної наради за участі першого заступника міністра Сергія Ярового та голови Нацполіції Сергія Князєва.

За словами Ярового, для забезпечення правопорядку під час проведення виборів відпрацьовано організацію та координацію роботи між всіма службами відомства на місцях.

Відео дня

«Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучено близько 400 поліцейських. Розпочав роботу міжвідомчий оперативний штаб. До його складу увійшли представники всіх підрозділів міністерства, які відслідковують, аналізують ситуацію для прийняття відповідних рішень», – зазначив він.

Читайте такожСьогодні українці мають останній день для зміни місця голосування на виборах президента

Яровий також додав, що до забезпечення правопорядку під час голосування буде залучено понад 135,4 тисяч правоохоронців, з них понад 72,5 тисяч – саме поліцейських.

Голова Нацполіції наголосив, що керівники структурних та територіальних підрозділів нестимуть персональну відповідальність за неналежне реагування на будь-які порушення під час виборів.

«Наголошую для керівників поліції на місцях: повна відповідальність за забезпечення безпеки під час волевиявлення громадян покладається саме на нас із вами. Тільки поліція несе відповідальність за безпековий процес. Ваша реакція на кожне порушення має бути миттєвою згідно із чинним законодавством», – акцентував Князєв.

Заступник голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зауважив, що ще напередодні виборів увага поліцейських має бути акцентована на двох етапах. Перший стосується перевезення бюлетенів з окружних до дільничних виборчих комісій, а другий – із припиненням правопорушень, які можуть бути скоєні у так званий «день тиші».

Нагадаємо, Нацполіція взяла під цілодобову охорону окружні виборчі комісії.

Як відомо, вибори президента України 2019 відбудуться в найближчу неділю, 31 березня. У разі проведення другого туру виборів, повторне голосування має відбутися 21 квітня 2019 р.