У поліції розказали про порушення у день тиші / фото facebook.com/UA.National.Police

За 30 березня, день тиші перед виборами президента України, до Національної поліції України надійшло 159 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Найбільше порушень зафіксовано у столиці.

Читайте такожВ Україні настав "день тиші" перед президентськими виборами

Так, 79 поданих до поліції заяв пов'язані з незаконною передвиборчою агітацією, два випадки – хуліганство, один – погроза фізичною розправою, 69 належать до інших фактів. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, передає прес-служба Нацполіції України.

Відео дня

"Оперативний штаб МВС фіксує та перевіряє 100% повідомлень, як і ті, що надходять на лінію "102", так і ті, які аналітики штабу виявляють у відкритих джерелах: ЗМІ, соціальні мережі та інше", - розповів Яровий.

Перший заступник глави МВС зазначив, що всього станом на 30 березня поліція зареєструвала 4891 повідомлення, пов'язане з порушенням виборчого законодавства.

Порушення, зафіксовані поліцією у день тиші / фото npu.gov.ua

"За цим фактом розпочато 250 кримінальних проваджень та складено 655 адміністративних протоколів", – наголосив Яровий.

Зазначимо, що у день виборів всі підрозділи МВС продовжують працювати у посиленому режимі. Під охороною Національної поліції перебуває 29 866 комісій. Для безпеки та порядку безпосередньо на виборчих дільницях залучені понад 39 тисяч поліцейських, а на окружних виборчих комісіях – 518 правоохоронців.

Порушення за весь період передвиборчої кампанії / фото npu.gov.ua