Ляшко "засвітив" бюлетень / фейсбук Олег Ляшко

Голова Житомирської облдержадміністрації  Ігор Гундич сфотографувався з розгорнутим бюлетенем біля скриньки. Знімок з бюлетенем зробив і Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Читайте такожОнук Порошенка ледь не порвав бюлетень - казус потрапив на відео

Фото Гундич опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook. На світлині він тримає в руках розгорнутий бюлетень, який опускає в скриньку для голосування, повідомляє ОПОРА.

Відео дня

Прізвища кандидатів та позначки на фото розмиті, однак можна припустити, що коли було зроблено це фото, інші особи, які є на дільниці, могли побачити відмітку, за кого Гундич віддав свій голос. "Проголосував за продовження реформ!", – написав він.

Фото з бюлетенем опублікував на своїй сторінці й Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. "Громадянський обов‘язок виконав", – написав він.

Відповідно до частини 1 статті 7 Закону України "Про вибори президента України": "Голосування на виборах Президента України є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування".

Як повідомлялося, лідер Радикальної партії у Раді та кандидат у президенти України Олег Ляшко, прийшовши на виборчу дільницю, проголосував за себе і "засвітив" бюлетень перед камерами.

Національна поліція України заявила, що дасть оцінку діям кандидата в президенти від Радикальної партії Олега Ляшка, який під час голосування на дільниці продемонстрував виборчий бюлетень з результатом свого волевиявлення.