З такою ж риторикою виступив і сам Порошенко, визначивши прихильників Зеленського як "проросійських" / УНІАН

Лідери громадської думки, лідери думок з табору Порошенка і просто активні прихильники чинного президента, яких у ФБ називають "порохоботами", почали активно використовувати мову ненависті, проводячи агресивне цькування виборців Зеленського.

Їх іменують "дурнями", "зрадниками" і "хохлами". Судячи з усього, в штабі Порошенка прийнято рішення до другого туру не проводити роботу над помилками, а просто цькувати своїх противником і максимально мобілізувати своїх прихильників, використовуючи маркери "свій"-"чужий".

УНІАН зібрав ряд найбільш яскравих висловлювань лідерів думок штабу Порошенка, які взяли курс на черговий розкол українців.

Відео дня

Найбільш скандальним став пост кримськотатарського журналіста, заступника директора телеканалу ATR Айдера Муждабаева, який симпатизує Порошенку. Він назвав "зрадниками" тих, хто голосував за Володимира Зеленського.

У своєму пості на сторінці в Facebook (згодом він був видалений), він опублікував інфографіку екзитполу, згідно з якою 42% виборців півдня України підтримують кандидата в президенти Володимира Зеленського. За цими ж даними, на сході України Зеленського підтримують 30,7% виборців, в центрі країни – 28,6%, на заході – 21,2%.

"Ось відмінна карта про тих, з ким ми живемо в одній країні. Це - звичайні зрадники. Ті, хто здасть країну на раз-два. Додайте сюди виборців Юлі, Бойко, Вілкула та інших ставлеників Росії. Жодних шансів перемогти їх у другому турі у нас немає. Це абсолютно нереально. Зрада переможе з ймовірністю 100%. Я щойно розмовляв у себе вдома з бойовим командиром батальйону. Мабуть, доведеться стріляти", - написав пропорошенківський журналіст.

В іншому пості він натякнув, що виборці Зеленського - "проросійські".

У свою чергу, журналіст Витайлий Гайдукевич написав, що ті, хто голосував за Зеленського є не громадянами, а "населенням".

Схожим чином прокоментував результати виборів лояльний до Банкової політолог Тарас Березовець.

"Більше половини жителів України не відчувають себе її громадянами. Це не громадяни, а населення", - написав він.

Блогер Роман Пелех і зовсім назвав виборців Зеленського "дурнями".

Також відзначився блогер Alex Noyt, розділивши виборців на "кіборгів" і "сватів".

Інший блогер Мирон Драпак натякнув, що виборці, які голосували не за Порошенка - "хохли".

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко обізвав Зеленського "маріонеткою Коломойського", а його результат - "московським сценарієм".

Підвів підсумок всій цій "зраді" популярний фб-блогер Антон Ходза. У властивій йому саркастичній манері від описав, як шанувальники Порошенка, проклинаючи всіх і вся, намагаються умовити несвідомих співгромадян голосувати за Порошенка.