Волкер пояснив позицію США щодо виборів президента України / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що США бажають Україні успіхів у проведенні другого туру виборів президента Украіни, але не підтримують жодного з кандидатів.

Читайте такожУ Єврокомісії заявили про готовність співпрацювати з будь-яким президентом України

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав у відеозверненні до учасників 12-го Київського форуму з питань безпеки.

"Ці останні п'ять років були для України винятково складними. Йдеться не лише про те, що Росія незаконно анексувала Крим, не лише про війну на Донбасі, але й про політичні та економічні виклики. Це - дуже важкі часи. Але що надихає - це те, як українці відповіли на ці виклики, розбудовуючи міцну і об'єднавчу національну ідентичність. Таку ідентичність, яка надихає на нові реформи та остаточну інтеграцію в євроатлантичні структури. Сполучені Штати твердо підтримують Україну на цьому шляху", - заявив Волкер.

"Ми вітаємо український народ із успішним проведенням першого туру виборів президента. Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів, а також парламентських восени", - додав він.

За словами спецпредставника США, традиційно Сполучені Штати не висловлюють підтримку жодному з кандидатів на жодних виборах, втім, виступають за дотримання принципів. "Ми твердо підтримуємо Україну в розвитку підвалин демократії, в економічних реформах, у боротьбі проти корупції й розбудові сильної суверенної безпечної держави, яка несе захист для українського народу", - наголосив Волкер.