Віктор Янукович / REUTERS

Екс-президент України Віктор Янукович привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах глави держави, другий тур яких відбувся 21 квітня.

Звернення Януковича розповсюдила для ЗМІ його прес-секретар Юрій Кірасир, передає "ТАСС".

Янукович у своєму привітанні зазначив, що українці довірили Зеленському "цей пост у важкий для країни момент історії".

Відео дня

Читайте такожЗа кордоном у іншому турі переміг Порошенко

"Миролюбний український народ розколотий і радикалізований як ніколи раніше. Братовбивча війна на моєму рідному Донбасі кожен день забирає життя українців і знищує колись процвітаючий край", - пише Янукович.

При цьому він покладає всю провину на нині чинного президента Петра Порошенка. "Вина за ці жахливі страждання лежить на Петрі Порошенкові та його соратниках, які всі ці роки проводили політику ненависті і насильства. Виборці вже винесли їм однозначний вирок голосуванням. А історія напевно винесе свій, більш жорсткий", - підкреслив Янукович.

Екс-президент зазначив, що зараз перед Зеленським стоять нелегкі завдання.

"Головні - принести нашій країні мир, об'єднати і примирити український народ. Відновити законність і справедливість. Поліпшити добробут українців. Замінити страх і зневіру в душах людей надію і віру в краще, нести людям те, що об'єднує, а не розділяє", - заявив Янукович.

Колишній президент, йдеться у зверненні, "низько кланяється" "мудрому українському народу, який не дав себе обдурити, не піддався на провокації і брехню, а зробив усвідомлений вибір". "Українці повірили вам і сподіваються на те, що ви повернете нашому народу мир і процвітання. Не підведіть їх", - закликав Янукович.

Як повідомляв УНІАН, ЦВК опрацювала понад 94% електронних протоколів: у Зеленського - 73,19%, у Порошенка - 24,48% голосів.