Проведення дострокових виборів не передбачає додаткових витрат / фото УНІАН

Проведення дострокових виборів до Верховної Ради України не передбачає додаткових витрат державного бюджету, оскільки ці витрати вже закладено до бюджету.

Читайте також"Ми просто різні": Гройсман виключив можливість об'єднання з Порошенком на виборах до Ради

Таку думку висловив радник президента України Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі радіо «НВ».

Відео дня

Він нагадав, що гроші на проведення парламентських виборів вже були закладені до бюджету поточного року.

«Від того, що вибори дострокові, їх вартість не збільшується. Кошти були передбачені в бюджеті і мають бути спрямовані на фінансування виборів», - сказав Данилюк.

Раніше почесний президент Київської школи економіки, член Ради Національного банку України Тимофій Милованов висловив думку, що розпуск Ради обійдеться платникам податків в 300-400 млн дол., оскільки тепер Україні доведеться позичати гроші під більш високі відсотки.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував чинному складу уряду подати у відставку. Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку.

23 травня указ президента про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових виборів набрав чинності. Позачергові вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд 23 травня заявив про готовність відновити переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів і формування нового уряду.