Стефанчук наголосив, що суспільство потребує змін / фото: facebook.com/ruslan.stefanchuk

За судовими процесами у Конституційному та Верховному судах щодо указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради не можна сховати незворотне.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив представник президента у парламенті Руслан Стефанчук на брифінгу, коментуючи подання 62-х народних депутатів до КСУ щодо визнання неконституційності указу глави держави про розпуск Верховної Ради.

Читайте такожДострокові вибори до ВР не передбачають додаткових витрат з бюджету – радник Зеленського

Відео дня

Він зауважив, що кожна людина має право звернутися до Конституційного суду, і команда Зеленського буде представляти "наші інтереси у Верховному суді, в Конституційному суді, ми будемо напрацьовувати свою тактику".

"Але ми повинні зрозуміти, що за судовими процесами не можна сховати незворотне. Сьогодні суспільство потребує змін, нині суспільство реально не може вже працювати в цій системі владних координат, яка існує сьогодні в Україні", - зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що Зеленський, підписавши указ про розпуск Верховної Ради, зробив перезапуск владної системи в Україні.

"І мені здається, що це є те, чого очікують українці", - додав представник глави держави у парламенті.

Як повідомляв УНІАН, до Верховного суду подано три позови про оскарження указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту. Крім того, відповідний указ глави держави оскаржили також у Конституційному суді.