До Верховного суду позов проти указу президента про розпуск парламенту / фото УНІАН

До Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшла ще одна позовна заява про визнання протизаконними дій президента України Володимира Зеленського щодо підпису указу "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів".

Читайте такожРозпуск Ради. Як позови до Верховного і Конституційного суду можуть вплинути на хід виборчої кампанії

Про це повідомляє прес-служба Верховного суду на сторінці в Facebook.

Відео дня

"Заява подана фізичною особою безпосередньо до канцелярії Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду сьогодні, 24 травня 2019 року. Цю справу зареєстровано за номером 9901/280/19", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви суддя постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії.

Таким чином, у Верховний Суд подано вже три позовні заяви, якими оскаржується Указ Президента України від 21.05.2019 року № 303/2019.

Як повідомляв УНІАН, у Верховному суді станом на 23 травня було зареєстровано два позови про оскарження указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Президент Володимир Зеленський 21 травня підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.