Партія "Голос" оголосила першу двадцятку на виборах до Ради / фото УНІАН

На з'їзді партії "Голос" Святослава Вакарчука оголосили першу десятку виборчого списку, з яким політична сила йде на позачергові парламентські вибори.

Рішення було прийнято на з’їзді партії, що відбувається сьогодні у Києві. Трансляція з'їзду відбувалась на сторінці партії в Facebook.

Читайте такожАртисти Білоножки вирішили піти у політику: до ВР балотуватимуться за списками Смешка

Відео дня

Очолить список Святослав Вакарчук. Також у першу десятку потрапили: колишня заступниця міністра економіки Юлія Клименко; директор СОО Ring Ukraine Кіра Рудик; експерт зі зв'язків з Верховною Радою Стратегічної групи радників при Кабміні (SAGSUR) Ярослав Железняк; член правління організації "Центр протидії корупції" Олександра Устінова; юрист Олег Макаров; екс-голова правління організації Transparency International Україна Ярослав Юрчишин; журналіст Сергій Рахманін; активістка, колишня в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська; екс-заступник голови МОЗ Ольга Стефанишина.

У другій десятці списку партії "Голос": юрист Олександр Курдидик; економіст Володимир Цабаль; юрист Андрій Осачук; боєць АТО, "кіборг" Роман Костенко; екс-голова Української галицької партії Роман Лозинський; освітня експертка Інна Совсун; юристка Леся Василенко; підприємець, представник Курултаю Рустем Умеров; економістка Аліна Свідерська; боєць АТО Андрій Шараскін.

Також лідер партії Вакарчук зазначив, що шоумена Сергія Притулу включено до виборчого списку під номер 30, уточнивши, що це було його побажання.

В цілому у виборчому списку "Голосу" 200 кандидатів. Список затвердили делегати з’їду.

Окрім цього, попри заяви Вакарчука про те, що в його списку не буде чинних народних депутатів, щонайменше четверо з них ідуть на вибори від партії "Голос" в мажоритарних округах.

Мова йде про Вікторію Пташник (наразі позафракційна, у 2015 році була виключена з фракції "Самопоміч", висуватиметься в окрузі №223), Леоніда Ємеця (фракція "Народний фронт", висуватиметься в окрузі №221), Павла Різаненка (нардеп від БПП, екс-депутат Броварської міськради VI скликання, висуватиметься в окрузі №97) та Вікторію Войцицьку (фракція "Самопоміч", висуватиметься в окрузі №155).

Раніше УНІАН повідомляв, що телеведучий та шоумен Сергій Притула вирішив балотуватися у Верховну Раду на дочасних парламентських виборах від партії Святослава Вакарчука "Голос".