ЦВК не пустила 17 росіян спостерігачами на парламентські вибори / фото фото УНІАН

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації офіційними спостерігачами на парламентських виборах в Україні 17 представникам Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, які є громадянами Російської Федерації.

Про це повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Читайте такожОБСЄ засудила анексію Криму та мілітаризацію Чорного моря

Відео дня

«Комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що вказані особи є громадянами Російської Федерації, які згідно із вимогами закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» не можуть бути офіційними спостерігачами», - йдеться у повідомленні.

Водночас сьогодні ЦВК зареєструвала 658 офіційних спостерігачів від іноземної держави та міжнародних організацій. А саме: 2 – від Йорданського Хашимітського Королівства, 4 – від Європейського Союзу, 3 – від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ICES), 3 – від Міжнародної федерації ліберальної молоді (IFLRY), 51 – від Національного демократичного інституту міжнародних відносин, 595 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Читайте такожПередвиборча делегація ПАРЄ достроково припинила роботу в Україні

Таким чином, зазначили у ЦВК, станом на 12 липня зареєстровано 1 413 офіційних спостерігачів: 58 – від 10 іноземних держав, 1 355 - від 15 міжнародних організацій.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня, спікер Верховної Ради Парубій підписав лист до президента Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліани Морі Паск’є. В листі зазначається, що зважаючи на ситуацію, яка склалася в ПАРЄ стосовно повернення парламентської делегації Російської Федерації до участі в роботі Асамблеї без суттєвих зрушень у виконанні Росією 7 резолюцій ПАРЄ, Парубій змушений відкликати своє запрошення для міжнародних спостерігачів від ПАРЄ для спостереження за перебігом позачергових парламентських виборів в Україні.