Молодики розповсюджували газети і листівки з «чорним піаром» проти кандидата в нардепи від «Слуги народу» / фото ГУ НП в Чернігівській області

У Чернігові поліція сьогодні вночі затримала групу молодих людей, які поширювали фейкові листівки проти кандидата у народні депутати по округу №206.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Згідно з інформацією, щонайменше 16 молодих людей, яким немає й 20 років, приїхали на Чернігівщину з Дніпропетровської області заробити на виборах. Серед «гастролерів» - троє неповнолітніх. Один з приїжджих хлопців має умовний строк за 7 кримінальних правопорушень.

Відео дня

Зазначається, що хлопців винайняла команда одного з кандидатів у депутати по одномандатному виборчому округу №206, щоб розповсюдити «чорний піар» проти іншого кандидата у депутати.

«Вони розділилися на групи та щоночі розповсюджували газети і листівки. Одна з груп поширювала друковані матеріали, де справжнього кандидата від політичної партії противники називали «фейком» і закликали не голосувати за нього. Інша група молодиків розносила газети. Там писали, що справжнім висуванцем тієї ж партії є зовсім інша людина. Насправді ж вона не має жодного стосунку до партії», - йдеться у повідомленні.

Друковану продукцію затримані клеїли у заборонених місцях, тож на них було складено адміністративні протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення правил у сфері благоустрою. Такі дії тягнуть за собою накладання штрафів.

Сьогодні вдень до поліції міста Чернігова надійшла заява від кандидата у депутати, проти якого поширено вищезгадані листівки.

Як стало відомо УНІАН з власних джерел, «чорний піар» був спрямований проти кандидата у народні депутати від партії «Слуга народу» по округу №206 Антона Полякова.

На своїй сторінці у мережі Facebook він оприлюднив інформацію, що поліція також викрила склад агітаційної продукції кандидата у народні депутати Олега Скварського, де йдеться, що саме він є кандидатом від «Слуги народу», хоча цей місцевий житель не має до партії жодного стосунку.