Вибори в Україні проходять у штатному режимі / фото УНІАН

Системних порушень, які могли б вплинути на результати позачергових парламентських виборів не зафіксовано.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник голови ЦВК Олег Конопольський.

Читайте такожВибори під час відпочинку: журналісти з’ясовують, як голосують українці на курортах (відео)

Відео дня

"Вибори в України відбуваються в штатному режимі. Системних порушень, які могли б вплинути на будь-які результати виборів поки не зафіксовано... Є порушення, які не впливають на перебіг виборчого процесу", - зазначив він.

За його словами, кількість виборців, внесена до списків виборців, на момент початку голосування становить 29 млн 234 тис. 568 осіб, кількість виборців, які голосують вдома - 692 тис. 023 особи.

Конопольський нагадав, що найактивніше голосують у Луганській, Чернігівській, Кіровоградській та Полтавській областях, найменшу активність проявляють виборці у Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях.

За кордоном, за його словами, процес голосування наразі також проходить у штатному режимі.

Заступник голови ЦВК зауважив, що наразі на виконання постанови ЦВК відбувається вже друге засідання ОВК з 94 виборчого округу, де члени комісії розглядають питання щодо внесення змін до складу дільничних виборчих комісій на підставі подань "Самопомочі".

Як повідомляв УНІАН, за даними зі 181 виборчого округу, станом на 12:00 явка на позачергових парламентських виборах становить 19,18%.