НАЗК розтлумачило, коли депутати ВР IX скликання мають подавати декларації  / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції наголошує, що переобрані 21 липня на позачергових виборах до Верховної Ради народні депутати не мають подавати декларацію перед звільненням.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Читайте такожКВУ порахував, скільки партіям коштував один голос на їхню підтримку на виборах

Відео дня

"Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу діючих народних депутатів України, які обрані на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, на відсутність необхідності подавати декларацію у зв'язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради VIII скликання", - йдеться у повідомленні.

"Такі народні депутати України припиняють свої повноваження та набувають повноважень народного депутата України IX скликання в один день – день відкриття першого засідання Верховної Ради нового скликання, їхня діяльність, пов'язана з виконанням функцій держави, не переривається. Відповідно, декларація за період, не охоплений раніше поданими деклараціями (декларація перед звільненням), ними не подається", - пояснили в НАЗК.

Таким чином, народні депутати VIII-го скликання парламенту, які не потрапили у наступне скликання, мають подати декларації у зв'язку із завершенням виконання функцій держави.

Зокрема, народні депутати VIII скликання мають подати ще 2 декларації – в день припинення повноважень та наступного року, а новообрані парламентарії починають заповнювати декларації у 2020 році.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія встановила офіційні результати позачергових парламентських виборів у загальнодержавному багатомандатному окрузі. За списками партій "Слуга народу" отримує 124 місця у Раді, "Опозиційна платформа – За життя" - 37, "Батьківщина" - 24, "Європейська солідарність" - 23, "Голос" - 17.