У столиці поки доволі низька явка виборців / фото УНІАН

По Києву явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року станом на 13:00 склала близько 16%.

Читайте такожНоси поверх масок та діти на дільницях: як проходять місцеві вибори (фоторепортаж УНІАН)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Київської міської територіальної виборчої комісії Микола Нілов під час онлайн прес-брифінгу щодо перебігу виборчого процесу в столиці.

Відео дня

«За інформацією від районних територіальних виборчих комісій, які збирали дані на 13:00 сьогоднішнього дня, явка по Києву складає приблизно 16%. Порівняно з парламентськими виборами 2019 року - це менше, тоді явка була більше, ніж 20%», - сказав Нілов.

За його словами, найменше виборців поки проголосували у Солом’янському районі – 14%, найбільше – понад 17% в Оболонському районі.

При цьому, як повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, у Києві голосуватимуть сьогодні на дому понад 7 тисяч 700 виборців, з них лише шестеро перебувають в самоізоляції через COVID-19.

Він нагадав, що для забезпечення голосування людей на дому створені відповідні комісії з членів виборчих комісій.

«Жодних проблем у нас щодо підбору членів дільничних виборчих комісій, які приїдуть для голосування на дому, не було», - запевнив Загуменний.

Він додав, що всім жителі, які захворіли на COVID-19 або перебувають в лікарнях, забезпечені правом проголосувати. Для цього є спецдільниці, які створені в закладах охорони здоров’я.

Місцеві вибори в Україні

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять чергові місцеві вибори.
  • Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20: 00.
  • Підбити підсумки голосування виборчі комісії мають до 3 листопада включно, а встановити результати виборів - до 6 листопада включно.