25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори / фото УНІАН

Сьогодні, 23 жовтня, в Україні завершується агітація за кандидатів на місцевих виборах, які мають відбутися вже у неділю, 25 жовтня. Завтра – «день тиші».

Читайте такожМісцеві вибори 25 жовтня 2020: як проходять і як проголосуватиДнями у Центральній виборчій комісії (ЦВК) попередили, що у зв’язку із ситуацією в країні підрахунок голосів виборців буде тривалим:

«Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій».

Членів комісій закликали дотримуватися чіткого алгоритму дій, щоб підрахунок був проведений правильно та без ускладнень.

Виборчі дільниці розпочнуть роботу у неділю 25 жовтня з 08:00 та працюватимуть до 20:00.

Місцеві вибори 2020: що варто знати

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.