Під Сумами функціонує незаконно утворена дільниця, заявили в "Опорі" / фото УНІАН

На Сумщині працюють незаконно створена дільниця та виборча комісія.

Про це повідомила голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожПоліція у Києві затримала два автобуси з підозрілими виборцями із Житомирщини (фото)

Відео дня

"Село Соснівка, Конотопський район, Попівська ОТГ, Сумщина. Працює незаконна ДВК, яка організовує голосування до сільської ради, громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ. Діє вона за ідентичним номером, як і дійсна ДВК - 590211. Бюлетені надрукували самостійно. Виборці йдуть на ту дільницю і голосують", - розповіла вона.

За словами Айвазовської, поліція перебуває під дільницею та опитує людей на виході. Правоохоронці вже отримали дозвіл прокуратури на вхід в будівлю приватної форми власності для здійснення слідчих дій.

"Біля фейкової дільниці грає музика і людей запрошують на голосування, вони йдуть на самопроголошену дільницю замість справжньої, а на справжній дуже низька явка, адже вона в глибині села знаходиться, і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти", - додає очільниця ОПОРИ.

За оцінками юристів ОПОРИ, такі дії відповідають порушенню законодавства відповідно до наступних статей Кримінального кодексу України: стаття 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи - членами комісій) та стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вибори в Україні

  • Українці сьогодні обирають депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад, а також міських, селищних та сільських голів, мерів міст.
  • Виборчі дільниці працюють 25 жовтня з 8:00 до 20:00.
  • На виборчих дільницях також можна буде взяти участь у всенародному опитуванні за ініціативою президента.