Черга до одної з виборчих дільниць у Чернігові / фото УНІАН, Ірина Синельник

На Чернігівщині спостерігаються черги до великих виборчих дільниць.

Про це повідомив УНІАН представник КВУ в Чернігівській області Володимир Андрійченко.

За його словами, члени комісій намагаються регулювати кількість виборців на дільниці і пропускають по одному. Водночас виборці плутаються, як саме голосувати, що збільшує час їх перебування на дільницях.

Відео дня

«Маємо констатувати факт - виборці не отримали тієї інформації, щоб пришвидшити час голосування і мінімізувати перебування на дільниці», - сказав він.

Андрійченко уточнив, що станом на 12.00, час очікування на великих дільницях становить від 10 до 40 хвилин.

Факт черг у Чернігові підтвердили УНІАН і кілька місцевих жителів. Так, на дільниці у дитячій музичній школі зранку масово прийшли голосувати курсанти Академії пенітенціарної служби України. Однак і після них черга до дільниці не зникла. Частина виборців відмовлялися стояти в черзі і просто розверталися, не беручи участі в голосуванні.

Керівник громадської організації «Ліга виборців» Володимир Вінниченко під час прес-конференції заявив, що черги нібито створюються штучно для заниження явки. За його інформацією, на окремих дільницях у Чернігові в приміщеннях перебувають кілька виборців, а перед дільницею - черга із кількох десятків людей.

«Черги робляться штучно, щоб занизити явку», - заявив Вінниченко.

Він повідомив, що також є інформація, що ніби окремі партії інструктували своїх членів ДВК не допускати людей на виборчі дільниці.

Під час прес-конференції в прес-центрі «Чернігівський вибір», було озвучено явку в 15-17% виборців, станом на 12.00. Вона є низькою, порівняно з попередніми місцевими виборами.