Члени ТВК залишили документацію без нагляду і розійшлись / фото УНІАН

На Чернігівщині члени Талалаївської територіальної виборчої комісії передчасно покинули робочі місця та залишили документацію без нагляду.

Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Читайте такожРезультати екзит-полів на місцевих виборах в Україні: оновленоЗгідно з інформацією, Талалаївське відділення поліції розслідує кримінальне провадження за фактом зникнення у повному складі членів територіальної виборчої комісії зі свого робочого місця, де вони мали проводити підрахунок голосів.

Відео дня

Про порушення законодавства відділення поліції повідомив правоохоронець, який ніс там службу. На місці події правоохоронці на відеокамеру зафіксували порожній кабінет та залишену без нагляду комісією документацію. Поліцейські опечатали приміщення ТВК та забезпечили його охорону.

За відомостями поліції, учора близько 21:00 правоохоронці встановили місцезнаходження всіх членів комісії та доставили їх до приміщення ТВК. Останні пояснили, що близько 19:00 залишили місце роботи, бо їм начебто дозволив це зробити куратор з Прилук (хто саме, їм невідомо). Поновити роботу члени ТВК планували наступного дня об 11:00.

У поліції нагадали, що згідно статті 254 Виборчого кодексу України з моменту закінчення голосування територіальна виборча комісія розпочинає засідання, яке безперервно триває аж до встановлення підсумків голосування та результатів відповідних місцевих виборів у виборчому окрузі.

Близько 23:00 робота Талалаївської ТВК відновилася.

Слідчі відкрили провадження за ч. 5 ст. 157 (ухилення члена виборчої комісії від виконання своїх обов’язків без поважних причин) Кримінального кодексу України.

Вас також можуть зацікавити новини