Клецова взяли до списку СН / facebook.com/egor.sergeevich81

Партія "Слуга народу" висунула кандидатом у депутати Миколаївської міської Ради Єгора Клецова, який раніше підтримував терористів "ДНР" і виступав в ефірі сепаратистського телебачення. Сьогодні Клецов відмовився від мандата після скандалу, який виник навколо його кандидатури.

Чим "прославився" Єгор Клецов

Як пише в Facebook історик і журналіст Вахтанг Кіппіані, в 2015 році він виступав на телеканалі "Новоросія ТВ", називаючи війну на Донбасі "внутрішнім конфліктом". 

Він виступав на ефірі у бойовиків / скріншот

За інформацією сайту "Миротворець", до бази даних якого раніше потрапив скандальний кандидат, в 2015 році він проводив мітинги проти мобілізації українських військових, заявляючи, що "Україна повинна скласти зброю і домовлятися з Росією".

Відео дня

"Займається збором грошових коштів на закупівлю і доставку медикаментів для військових госпіталів ДНР, особисто бере участь в їх доставці... Має друзів серед бойовиків НЗФ "ДНР", спільно з Тетяною Монтян і Володимиром Рубаном брав участь у телемостах з керівництвом "міністерств ДНР", де пропагував ідеї "миру за будь-яку ціну"; також пропагував виступи "батальйонного братства", - повідомляється на"Миротворці".

скріншот

Думка Клецова

У коментарі "Никвестям" він заявляв, що в 2015 році керувався виключно бажанням завершити військовий конфлікт на Донбасі. Він також говорив, що не вважає себе сепаратистом і намагався виправдати свої ефіри у сепаратистів.

"Я звертався до всіх, до однієї і до іншої сторони. Коли мене запросили, то, по суті, я навіть не усвідомлював глибину ризику. Мені було важливо донести через цей канал позицію і прохання, щоб люди все-таки зупинилися", - заявив він.

Чим все закінчилося

Сьогодні кандидат на своїй сторінці в Facebook повідомив, що вирішив не балотуватися в Миколаївську міськраду.

"Це складне, але правильне рішення. Залишаюся працювати на благо городян", - написав він.