В СБУ відповіли на звинувачення від однієї з політсил / facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки Україні відкидає звинувачення у тиску на кандидатів від «Європейської солідарності» в Донецькій та Луганській областях. Таке звинувачення сьогодні озвучив, зокрема, нардеп від ЄС Олексій Гончаренко.

Читайте такожСБУ затримала чоловіка, який "замінував" усі електростанції в Україні та вимагав $1 мільйон (відео)

На сьогоднішньому брифінгу Гончаренко заявив, що СБУ надіслала лист на ім’я лідера партії Петра Порошенка. В продемонстрованому депутатом листі правоохоронці  затребували надати перелік кандидатів на місцевих виборах у двох областях та їхні біографічні дані. За словами Гончаренка, партія розцінює ці дії як тиск і вимагає провести службове розслідування.

Відео дня

В СБУ, однак, заявили, що листа не надсилали.

«Служба безпеки України, ознайомившись із заявою народних депутатів фракції «Європейська солідарність» про нібито тиск з боку СБУ і вимогу надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій та Луганській областях, офіційно повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності. Співробітники СБУ не надсилали до партії «ЄС» жодних листів такого змісту», - вказано у повідомленні на сайті СБ.

Правоохоронці уточнили, що такі вихідні номери як у «документа», на який посилається партія, не використовуються Головним Управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях. Крім того, вказаний номер телефону також йому не належить.

Понад те, керівник, чий підроблений підпис стоїть на листі, у цю дату не виконував тимчасові обов’язки начальника управління.

В СБУ наголошують, що чітко дотримуються чинного законодавства.

«Всі заяви представників фракції «Європейська солідарність» з цього приводу слід розглядати виключно через призму політичних перегонів і бажання отримати додаткові електоральні бали», - йдеться в заяві СБ.

Служба безпеки також закликала усі без винятку політсили утриматись від «маніпуляцій, фейків та брудних технологій», а також не намагатися втягнути у цей процес силові структури.

Більше новин за темою