фото УНІАН (Віктор Ковальчук)

У Кривому Розі під час проведення місцевих виборів 25 жовтня зафіксували 150 порушень, які можуть свідчити про маніпуляції і наміри спотворити результат.

Про це під час прес-конференції 27 жовтня розповіла довірена особа кандидата в мера міста Дмитра Шевчика Євген Ковальов, пише "Обозреватель".

На його переконання, фальсифікації можуть свідчити про спробу чинної влади вплинути на виборчий процес і не допустити проведення другого туру і встановлення реального волевиявлення жителів Кривого Рогу.

Відео дня

"Наші опоненти почали підготовку до фальсифікації, зриву виборчого процесу задовго до початку дня голосування. Була надана недостовірна інформація одним з членів комісії, який зловживає своїм становищем. Він сказав, щоб люди пенсійного віку приходили голосувати в першій половині дня, а молодь, яка є головним електоральним полем партії "Слуга народу" ввечері. Дана заява була дезінформацією. Заведено кримінальну справу. Далі місцева влада погано організувала виборчий процес", - розповів він.

Ковальов зазначив, що під час виборів у місті фіксували численні факти передачі дільничними виборчими комісіями до територіальних виборчих комісій пошкодженої виборчої документації. Так, наприклад дільниця в Інгулецькому районі передала бюлетені та виборчу документацію неспакованими взагалі, а на виборчій дільниці №121625 пакет з бюлетенями мав пошкодження.

За його словами, щонайменше 9 дільниць передали в ТВК пошкоджені пакети. Крім того, системний характер носили випадки голосування без встановлення особи виборця (йдеться про отримання бюлетенів у медичній масці або без документа, що посвідчує особу).