25 жовтня в Україні оберуть місцеву владу / фото УНІАН

Найближчої неділі для голосування на місцевих виборах на дільниці прийдуть не більше 40% виборців, прогнозують експерти Громадянської мережі "ОПОРА".

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Причиною невисокої явки називають досвід попередніх місцевих виборів, коли голосувати приходили не більше половини українців. Цього року на активність виборців також вплине карантин.

Читайте такожВ ОПОРі заявили про ймовірність втручання РФ та Угорщини у місцеві вибори в Україні

Серед прогнозованих порушень експерти називають ігнорування санітарних рекомендацій і помилки в протоколах через нову систему голосування за відкритими списками. Не обійдеться і без підкупу виборців "подарунками" та медичними товарами.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.