Віктор Ляшко на осінні вибори не йде / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко стверджує, що не балотуватиметься в мери Києва на наступних виборах.

Про це він сказав в інтерв'ю Українському радіо.

"Я не йду в мери Києва, оскільки сьогодні епідситуація з коронавірусною хворобою така, що ми розуміємо – осінь буде жаркою з точки зору стримування коронавірусної хвороби. Потрібно використовувати той досвід, який ми здобули, починаючи з лютого, з евакуації наших громадян з Ухані, з березня, коли реєструвалися перші випадки. Сьогодні цей досвід, я вважаю, є неоціненним і його можна використати повноцінно саме на посаді головного державного санітарного лікаря, даючи адекватну відповідь коронавірусній хворобі", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Слуга народу" висуватиме кандидатів у мери в усіх обласних центрах

За словами Ляшка, у жовтні-листопаді до коронавірусу в Україні додадуться грип та коінфекція - "і нам буде складніше реагувати".

Говорячи про свої політичні плани, Ляшко пояснив: "Я зазначав, що посада заступника міністра будь-якого міністерства – це теж політична посада, тому ми всі вже є політиками. Я б не сказав, що є крапка, тому що коли напишеш заяву, тоді вона і буде. Поки що у нас три крапки, а куди занесе доля – час покаже".

Як повідомляв УНІАН, раніше Ляшко розповів, чи думає він про кар’єру політика