Київ. 17 червня. УНІАН. Почалося відпрацювання механізмів прискореного вступу України до Європейського космічного агентства. Про це заявив генеральний директор Національного космічного агентства України (НКАУ) Олександр ЗІНЧЕНКО за наслідками низки зустрічей і переговорів з провідними аерокосмічними агентствами та компаніями Європи й Канади під час роботи Міжнародного авіакосмічного салону в Ле Бурже.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі НКАУ.

У повідомленні зазначено, що, зокрема, О.ЗІНЧЕНКО провів зустрічі з генеральним директором Європейського космічного агентства Жаном-Жаком ДОРДЕНОМ, головою Виконавчої ради Німецького аерокосмічного агентства (DLR) Йоханом-Дітріхом ВЕРНЕРОМ і генеральним директором Французького національного центру з питань дослідження космосу (CNES) Янніком д`ЕСКАТОЮ.

Відео дня

За наслідками зустрічей О.ЗІНЧЕНКО заявив, що почалося відпрацювання механізмів прискореного вступу України до Європейського космічного агентства. Також було озвучено напрями конкретної співпраці підприємств НКАУ з організаціями, підприємствами та фірмами Європи й узгоджено участь керівників європейських структур у міжнародній конференції ”Україна–Європа: співпраця у сфері космічної промисловості”, яка відбудеться в Києві восени 2009 року.

На авіакосмічному салоні в Ле Бурже підприємства Національного космічного агентства України представлені низкою нових експонатів, передусім повномасштабним макетом супутника дистанційного зондування Землі ”Січ-2”. Український космічний апарат ”Січ-2” створено в ДП ”КБ ”Південне” ім. М.К. ЯНГЕЛЯ і готується до запуску 2010 року.