Київ. 26 серпня. УНІАН. Сьогодні до постійного місця базування – порту Севастополь – прибув корабель управління “Славутич” Військово-морських сил Збройних сил України, який успішно завершив виконання завдань у серпневій активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва BLACKSEAFOR.

Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, командувач ВМС Збройних сил України адмірал Ігор ТЕНЮХ високо оцінив участь українських військових у виконанні завдань активації BLACKSEAFOR.

За час походу екіпаж “Славутича” виконав низку тренувань на березі та бойових вправ у морі, зокрема навчання з протимінної оборони, ведення розвідки, тактичного маневрування, зв’язку, спостереження за цивільними судами та літаками, перехоплення та догляду судна-порушника, надання допомоги кораблю, що терпить лихо, та рятування людини, що опинилася за бортом.

Відео дня

Загалом під час серпневої активації кораблі країн Чорноморської групи військово-морського співробітництва пройшли близько 1100 морських миль і здійснили заходи до портів Варна (Болгарія), Севастополь (Україна) та Новоросійськ (Російська Федерація).

Як повідомили в Міноборони, наступна активація з’єднання BLACKSEAFOR відбудеться навесні 2010 року.

*** Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі угоди про створення Чорноморської групи військово-морського співробітництва, основними завданнями BLACKSEAFOR є проведення операцій з пошуку та рятування, проведення гуманітарних, протимінних операцій та операцій щодо захисту навколишнього середовища.