Брюссель. 16 лютого. УНІАН. Уряд Греції готовий застосувати додаткові заходи для зменшення дефіциту бюджету, якщо буде потрібно.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявив пізно ввечері 15 лютого на брифінгу після засідання Єврогрупи її Президент Жан-Клод ЮНКЕР.

“Якщо ми до 16 березня побачимо, що уряд Греції не зможе досягнути запланованих результатів, уряд Греції погодився застосувати додаткові заходи, які будуть запропоновані Єврокомісією”, - сказав Президент Єврогрупи.

Відео дня

Ж.-К.ЮНКЕР зазначив, що додаткові заходи, які можуть бути застосовані, стосуються як видаткової, так і прибуткової частини державного бюджету. Так, заходи щодо скорочення видатків, можуть стосувати подальшого скорочення видатків на різні бюджетні програми, зокрема, що стосуються капітальних вкладень.

Заходи з наповнення бюджету можуть стосуватися підвищення ставки ПДВ, запровадження акцизу на предмети розкошу тощо.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками минулого року дефіцит бюджету Греції сягнув 12,7% ВВП, у той час, як правила зони євро передбачають, що дефіцит бюджету не може перевищувати 3% ВВП.

Всередині січня 2010 року Греція запропонувала план зменшення дефіциту бюджету, який, зокрема, передбачає зменшення дефіциту в 2010 року на 4% ВВП. Цей план був попередньо схвалений Євро комісією і очікує на остаточне затвердження Радою міністрів з питань економіки та фінансів ЄС, засідання якої відбудеться 16 лютого 2010 року.