Київ. 23 лютого. УНІАН. Україна та Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) планують завершити переговори про підготовку Угоди про вільну торгівлю до липня поточного року.

Про це йдеться в повідомленні асоціації за підсумками четвертого раунду переговорів із цього питання, що пройшли в Києві 16-19 лютого.

Загалом, згідно з повідомленням ЄАВТ, результати 4-го раунду переговорів оцінюються позитивно. “Черговий раунд переговорів планується провести в квітні з тим, щоб завершити їх у першій половині 2010 року”, - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна і European Free Trade Association (Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) почали офіційні переговори щодо створення зони вільної торгівлі в квітні 2009 року.

Країни ЄАВТ запропонували Україні розпочати переговорний процес про створення зони вільної торгівлі в серпні 2007 року. Угода про вільну торгівлю з країнами ЄАВТ є важливим кроком для України в контексті створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Довідка УНІАН. Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) створена в 1960 році за Стокгольмською конвенцією. До складу ЄАВТ входять Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн. Три країни ЄАВТ (окрім Швейцарії) є частиною внутрішнього ринку Європейського Союзу через Угоду про Європейський економічний простір (ЄЕП), яка набула чинності в 1994 році.