Варшава. 31 січня. УНІАН. Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ позитивно оцінює зусилля української влади, направлені на інтеграцію України до Європейського Союзу.

Про це глава Польської держави заявив на економічному форумі у Давосі, повідомляє його прес-служба.

„Дуже високо оцінюємо пакет законів, які відповідають духу європейських стандартів та ухвалення яких в українському парламенті добився пан Президент ЯНУКОВИЧ”, - сказав Б.КОМОРОВСЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, зокрема, мова йде про закони, які регулюють енергетичну та інші сфери.

Б.КОМОРОВСЬКИЙ також відзначив, що нова українська влада не лише декларує намір вступити в Європейський Союз, але й робить реальні кроки на цьому шляху.

Він вчергове підтвердив, що Польща, яка приєдналася до Євросюозу в 2004 році, готова поділитися своїм досвідом з Україною, в тому числі у справах запровадження безвізового режиму для українців.

«Що стосується безвізового режиму, Україна може використати весь наш досвід, бо ми знаємо, що це значило для поляків», - сказав польський Президент, який у Давосі взяв участь у спеціальному засіданні, присвяченому організації Євро-2012.

Б.КОМОРОВСЬКИЙ додав, що Польщі легше готуватися до чемпіонату завдяки тому, що вона входить в Євросоюз.

Як повідомляв УНІАН, на цьому тижні Віктор ЯНУКОВИЧ вперше з моменту обрання його Президентом України в лютому 2010 року відвідає з візитом Польщу.