Брюссель. 2 березня. УНІАН. Країни-кандидати на членство у Європейському Союзі, країни зони вільної торгівлі, Молдова і Вірменія підтримали обмежувальні заходи ЄС проти екс-посадовців Тунісу.

Про це йдеться у заяві Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін ЕШТОН, переданій агентству УНІАН.

У заяві зазначається, що заходи із заборони на подорожі та замороження активів були підтримані країнами-кандидатами – Хорватією, Македонією і Чорногорією, країнами у процесі стабілізації та асоціації – Албанією, Боснією та Герцеговиною і Сербією, а також країнами зони вільної торгівлі – Ліхтенштейном та Норвегією. Крім того, обмежувальні заходи підтримали Молдова та Вірменія.

Відео дня

“Вони висловили запевнення, що їхня національна політика відповідатиме рішенням Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги їхні зобов’язання і вітає їх”, - зазначається у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Рада закордонних справ ЄС схвалила рішення заморозити активи екс-президента Тунісу та його дружини. 7 лютого Рада ЄС схвалила перелік із 48-ми осіб, наближених до екс-президента Тунісу, активи яких були заморожені.

Сім`я екс-президента Тунісу Зін аль-Абідіна Бен АЛІ залишила країну 14 січня після акцій протесту, які тривали цілий місяць.

Під час безпорядків у Тунісі загинуло понад 100 чоловік, сотні постраждали.

17 січня спецслужби Франції повідомили, що дружина екс-президента Тунісу, за їхніми даними, могла вивезти з країни 1,5 тонни золота.

На сьогодні сім`я екс-президента Тунісу перебуває у Саудівській Аравії.