Брюссель. 13 липня. УНІАН. Політичний розвиток в Україні не вплинув на військове співробітництво з НАТО.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявив сьогодні українським журналістам директор відділу співпраці та регіональної безпеки НАТО, генерал-майор Карлос Бранко.

“Розвиток у політичній сфері не завадив, не створив ніякого негативного впливу на наше військове співробітництво”, - сказав він.

Відео дня

Генерал-майор зазначив, що, коли в 2010 році Україна припинила цікавитися членством в НАТО, можливість продовжувати військову співпрацю збереглася, а в деяких сферах була навіть розширена.

При цьому, він висловив сумнів в тому, що політичний аспект співпраці України з Північно-Атлантичним Альянсом може вплинути на військову співпрацю.

“У мене немає магічного кристалу. Але є одна річ, яку я можу сказати. Політичні зміни в минулому не мали негативного впливу. Політичний розвиток в Україні в минулому не впливав негативно ні на шлях нашого співробітництва, ні на бажання та стимули для українських військових гравців грати в цю гру з нами. Це – не спекуляції, це – факт”, - підкреслив К.Бранко.