Президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС вважає 2008 рік дуже успішним для українського футболу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив 26 грудня на засіданні прес-клубу ФФУ.

«Цього року ми, як ніколи, успішні у футболі», - сказав Г.СУРКІС.

Відео дня

Він зазначив, що за підсумками 2008 року Національна збірна України з футболу у світовому рейтингу ФІФА зайняла досить високе 15 місце.

Крім цього, додав Г.СУРКІС, три українські клуби (київське «Динамо», донецький «Шахтар» і харківський «Металіст») вийшли до основного етапу (плей-офф) розіграшу кубку УЄФА. За його словами, це перший такий успіх вітчизняних футбольних клубів з 2004 року.

Окремо Г.СУРКІС звернув увагу на успіхи України в підготовці до Євро-2012. Він підкреслив, що Україні вдалося суттєво покращити підготовку до турніру цього року, вирішити практично всі основні проблемні питання і зберегти за собою право його прийняти.

Водночас президент ФФУ зауважив, що 2009 рік буде значно важчим для українського футболу, ніж 2008, з огляду на економічну кризу, політичну нестабільність в державі та президентські вибори, що наближаються. «Але я залишаюся оптимістом і переконаний, що у наступному році ми не лише закріпимо досягнуті результати, а й вийдемо на вищий рівень вітчизняного футболу», - зазначив Г.СУРКІС.