Фото: УНІАН

Колишні високопосадовці Міністерства хорони здоров’я України причетні до організації виготовлення фальсифікованих ліків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу в Києві.

«СБУ має відношення до розслідування масштабних зловживань в МОЗ за попереднього уряду. Ми маємо відношення до того, що зупинені нарешті та зруйновані підпільні лабораторії, які діяли цинічно в підвалах державних установ МОЗ і виробляли фальсифіковані, фактично з крохмалю таблетки та ліки і потім реалізовували їх для наших громадян», - зазначив він.

Відео дня

«Справа стосовно колишніх високопосадовців МОЗ і не тільки міністра Богатирьової, там є заступники та інші. Це та справа, де працює і СБ під керівництвом ГПУ», - додав Наливайченко.

«Ми вважаємо, що доказова база, яка нами зібрана чітко дає нам обґрунтовані підстави вважати, що попереднє керівництво МОЗ точно знало про це і є співорганізатором такої діяльності», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України оголоcила в розшук колишнього віце-прем’єр-міністра України - міністра охорони здоров’я України Раїсу Богатирьову.

ГПУ встановлено, що колишній віце-прем’єр-міністр України - міністр охорони здоров’я, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 6 млн грн.

20 жовтня екс-главі МОЗ винесено повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину.

21 жовтня 2014 року її оголошено у розшук постановою слідчого Генеральної прокуратури, а 23 жовтня судом надано дозвіл на затримання вказаної особи та доставлення до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підкреслили в ГПУ.

Крім того, цього ж дня суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: 3 квартири в Києві, апартаменти в м. Ялта і 3 будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області.

Наразі вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення, зазначається в повідомленні.