Супрун прокоментувала рішення суду / фото УНІАН

Уляна Супрун прокоментувала рішення суду, яким він скасував своє попереднє рішення про заборону їй виконувати обов’язки в. о. міністра охорони здоров’я, заявивши, що суд відмовив аргументам сторони захисту, проте сам скасував своє рішення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила журналістам по завершенню відповідного судового засідання.

Читайте такожСуд оголосив рішення у справі Супрун

Відео дня

При цьому Супрун прокоментувала винесення рішення, яким суд скасував її відсторонення від посади в. о. міністра.

“Як ви бачили, суддя, нарешті, наважився після двох діб вийти з нарадчої кімнати. Хоча він не має мати доступу до тої інформації, яка надходить після завершення слухання, він довідався, що вчора Кабінет міністрів, прем’єр-міністр Володимир Гройсман надав змогу, щоб розблокувати роботу Міністерства охорони здоров’я. Хочу подякувати своїм колегам за цей дуже рішучий і відважний крок. А сьогодні суддя використав цей крок і ніби сказав, що тепер він не мусить приймати рішення — уже Кабінет міністрів прийняв рішення, щоб розблокувати роботу. То таке — я відмовив вашим аргументам, але я також скасую своє рішення. Маємо таке правосуддя, як воно працює”, - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

11 лютого суд розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання Супрун обов'язків міністра охорони здоров’я. Того ж дня суддя Сергій Каракашьян, який розглядав цю справу, пішов до нарадчої кімнати.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра. Як повідомляється на сайті МОЗ, щоб забезпечити безперервність роботи міністерства, Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена уряду.

Сьогодні, 14 лютого, Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун.

Водночас, Супрун заявила, що сьогодні зранку, 14 лютого, знову почала виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Супрун є в.о. глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.