vin.gov.ua

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій проінспектував хід реконструкції частини інфекційного відділення Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. Метою реконструкції є створення в лікарні  відділення екстреної медичної допомоги, яке територіально і функціонально дозволить об’єднати приймальне відділення, травматологічний пункт, лабораторну службу, службу променевої діагностики (рентген, УЗД) – всі служби, задіяні у встановленні діагнозу пацієнта.

Крім того, новостворене відділення екстреної медичної допомоги дозволить забезпечити можливість транспортування пацієнта із санітарного автомобіля безпосередньо в лікарську оглядову та уникнути впливу зовнішніх температурних факторів.

«Створення нового відділення має надзвичайно важливе значення. Відтак для нас є принципово важливим вибудувати нову систему організації прийому дітей і максимально швидкого та точного встановлення діагнозу маленьким пацієнтам. Майже всі ремонтні роботи ведуться за рахунок коштів обласного бюджету, а це майже 20 млн гривень. В планах запустити нове відділення до початку вересня поточного року, а саме – до Дня міста Вінниці», – повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Відео дня

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 16,8 млн грн. Роботи розпочато у 2018 році та освоєно коштів у сумі 5 млн грн, у тому числі кошти з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

У 2019 році на завершення робіт з реконструкції з обласного бюджету виділено кошти у сумі 11,3 млн грн, наразі освоєно 0,9 млн грн.

«Основна мета та концепція цього проекту полягає в тому, що всі діти, які потребують невідкладної допомоги, мали змогу в одному місці одержати весь комплекс медичних послуг. Таким чином, у відділенні в максимально короткі терміни надаватиметься допомога, проводитиметься необхідне обстеження для встановлення діагнозу. За день таке відділення зможе прийняти близько 200 хворих. Раніше обстеження проводилось в різних відділеннях лікарні, що створювало труднощі для пацієнтів, а дорогоцінний час на встановлення діагнозу втрачався», - зазначив головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Василь Паненко.

Крім того, в лікарні проводиться капітальний ремонт педіатричного відділення № 1, на що виділено 4 млн грн. Протягом 2019 року планується придбання медичного обладнання для лікарні на загальну суму 9,99млн.грн.у тому числі:

  • апарат ШВЛ - 2шт.,
  • апарат для визначення метотрексату в крові на суму 2,92млн грн;
  • устаткування для операційних блоків (лапароскопічна стійка) на суму 2,08млн грн.;
  • система рентгенівська діагностична С-подібна мобільна на суму 4,99млн грн.