Ілюстративне фото УНІАН

В українських медичних установах заборонили препарати для наркозу, які застосовували під час операцій у лікарні Кам’янського, де померла одна пацієнтка.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк, передає "Радіо Свобода".

Читайте такожУ лікарні Кам’янського скасували операції після смерті пацієнтки

Відео дня

За його словами, перелік препаратів, які застосовували під час операцій в лікарні Кам’янського, оперативно визначили й спрямували екстрене сповіщення через Міністерство охорони здоров’я України. "Це сповіщення дане на всю Україну", – сказав він. Назви препаратів поки не оприлюднюють.

Як зазначив Сердюк з посиланням на висновки головного анестезіолога Міністерства охорони здоров’я, дії лікарів у ситуації, що склалася в Кам’янському, були професійними.

"Вчасно фахівці оцінили ті ускладнення, які виникли після операцій, вчасно була здійснена консультація – був оперативно організований консиліум, хворі були перевезені до обласної лікарні імені Мечникова. Не вдалося врятувати одну 41-річну жінку, решта всі живі. Всі фахівці спрацювали професійно", – сказав Сердюк.

Нагадаємо, 25 грудня стало відомо, що на Дніпропетровщині поліція відкрила провадження через ситуацію в лікарні Кам'янського: там після хірургічних операцій погіршився стан здоров’я сімох людей, пізніше одна пацієнтка померла.