Для початку потрібно розібратися в причинах нежитю / pixabay.com

Нежить, що не минає протягом двох місяців, не можна вилікувати виключно крапельками в ніс. Тим більше місцевим використанням антибіотиків.

Про це на своїй сторінці в Instagram написав відомий український педіатр Євген Комаровський.

Читайте такожКомаровський пояснивши, чи може лікар на прийомі заразити немовля

Відео дня

"Для початку треба виявити причину нежиті. Якщо це вірус, то треба знати, що вірусна інфекція не може тривати два місяці - отже, дитина постійно "підхоплює" нові віруси і її неможливо вилікувати доти, поки не ви обмежите контакти з іншими людьми (дітьми), щоб вона все-таки одужала, а не чіпляла постійно нові інфекції", - зазначив доктор.

Він додав, що якщо нежить - це реакція на сухе й тепле повітря, то нежить не мине, поки ви не приведете до ладу дитячу кімнату або не знайдете садок, де з дітьми гуляють і приміщення провітрюють. Якщо ж алергічний нежить, то він не зникне, поки ви не виявите джерело алергії.

"Головне, що я хочу наголосити: не можна лікувати нежить, треба поставити діагноз (виявити конкретну хворобу), одним із симптомів якої є нежить, після чого усувати причини цієї хвороби", - наголосив Комаровський.

"Абсолютно неправильно підходити до тривалого нежитю з точки зору тільки носа (тільки лор-лікаря) - необхідний кваліфікований педіатр, який зможе розібратися в комплексі причин цієї тривалої хвороби та призначить відповідне лікування", - підсумував педіатр.

Раніше на своїй Instagram-сторінці доктор Євген Комаровський розповів, навіщо потрібні дитячі лікарські форми.