Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України встановив тимчасові обмеження для прибувших на територію країни з китайської провінції Хубей у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це йдеться повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Наголошується, що всі прибулі з Хубея будуть відправлятися в ізоляцію на 14 днів у спеціальні установи.

Відео дня

Читайте такожВ Ухані перебуває 75 українців, альо тільки 50 хочуть евакуюватися - МЗС

"Зазначене розпорядження КМУ встановлює тимчасові обмеження та особливі умови для в'їзду в Україну осіб, які перебували в провінції Хубей Китайської Народної Республіки, шляхом їх ізоляції протягом 14 днів у визначенні Міністерством охорони здоров'я установи", - повідомили в МОЗ.

Наголошується, що, за станом на 8 лютого, у світі лабораторно підтверджені 34 909 випадків захворювань новим коронавірусом 2019-nCoV. З них 724 закінчилися смертю. При цьому 71% всіх випадків інфікування зафіксовані в одній провінції Китаю Хубей.

В Україні на даний момент не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусом.

Нагадаємо, Київ веде переговори з владою Китаю про дозвіл на евакуацію громадян України з китайського Уханя, де стався спалах нового виду коронавіруса.

Також повідомлялося, що вчені з університету науки і техніки Гонконгу (HKUST) винайшли портативний пристрій для експрес-діагностики зараження коронавірусом. Завдяки приладу визначити наявність або відсутність вірусу можна за 40 хвилин.