REUTERS

Громадяни України, які нині перебувають в китайському Ухані, де стався спалах смертельного типу пневмонії, скаржаться, що уряд постійно відтягує дату їхньої евакуації.

Про це вони розповіли у відео для hromadske.

Читайте такожГончарук про евакуацію українців з китайського Уханя: це питання днів

Відео дня

«Наш уряд годує нас «сніданками» про те, що фінансування нема, літак затримується. Нас тут тримають три тижні — ось у нас виліт буде у цей час, потім іншу дату називають. Змінюється інформація, немає місць в Україні, нема, де нас поселити», – заявили українські студенти.

Один з українців Святослав Гарасюк, який і надіслав відео з Уханя, повідомив також про значний дефіцит товарів у магазинах.

«І в них немає багатьох продуктів, особливо фруктів, овочів, люди масово розкуповують», – зауважив хлопець. За його словами, українці погоджуються на двотижневий карантин після перельоту.

Як повідомляв УНІАН, станом на 12 лютого зареєстровано 44 тисячі 653 заражених пневмонією через коронавірус COVID-19, кількість померлих досягла 1113 осіб.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. ВООЗ дала йому назву COVID-19.