Ілюстрація / REUTERS

Влада селища Гостомель Київської області закликає київського міського голову Віталія Кличка запобігти можливому розміщенню на карантин в місцевій лікарні українців, які були евакуйовані з Китаю у зв’язку зі спалахом небезпечного захворювання – коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожНаразі жоден українець в Китаї не має викликаного коронавірусом захворювання – МОЗ

Про це йдеться у офіційному повідомленні на сайті Гостомельської селищної ради із посиланням на текст звернення, яке місцеві депутати підписали сьогодні, 18 лютого.

Відео дня

Зокрема, відповідне звернення було прийнято у зв’язку з появою в ЗМІ інформації про те, що українців, які прилетять з Китаю, можуть помістити на карантин у Київську туберкульозну лікарню №2, яка знаходиться у Гостомелі.

«У даній лікарні немає належних умов і спеціальних відділень, які б убезпечили медичний персонал від загрози зараження коронавірусом. Багато медпрацівників закладу проживають у Гостомелі, й вони схвильовані, що можуть стати носіями хвороби серед жителів селища», - підкреслюють депутати.

Тому, враховуючи думку громади селища, депутати Гостомельської селищної ради вважають недопустимим розміщення евакуйованих громадян України з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованому для цього закладі.

Звернення також адресоване голові Київської обласної ради Миколі Стариченку та міністру охорони здоров'я України 3оряні Скалецькій.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

В Україні наразі не зафіксовано випадків інфікування коронавірусом.

Літак для евакуації українців вилетить в Ухань сьогодні, 18 лютого, і повернеться до України у четвер, 20 лютого.

У МОЗ заявили, що евакуації підлягають тільки люди, що не мають симптомів гострої респіраторної інфекції.

Міністр охорони здоров'я України Скалецька сьогодні заявила, що громадяни, яких евакуйовано з китайського Уханя, перебуватимуть на обсервації (максимальній ізоляції), а не карантині.

Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.