На Закарпатті побоюються коронавірусу з Італії / УНІАН

У Закарпатській області на 25 лютого екстрено скликають протиепідемічну комісію через коронавірус та повернення до регіону заробітчан, яких місцеві називають "італійські бусики".

Як повідомляє mukachevo.net

Засідання пройде сьогодні вранці у приміщенні облдержадміністрації. До участі у ньому запросили медиків, митників та прикордонників. На засіданні обговорять, зокрема, стан готовності співробітників КПП на кордоні до виявлення осіб з коронавірусом, а також налагодження співпраці між співробітниками контрольно-пропускних пунктів та медичними службами.

Відео дня

Після заходу в ОДА проведуть брифінг. Наразі в області створили п'ять медичних груп екстреного реагування на випадок виявлення осіб з симптомами гострої респіраторної хвороби на КПП.

Читайте такожСистема охорони здоров'я готова прийняти хворих із коронавірусом у разі виявлення - МОЗ

"Обласна інфекційна лікарня визначена закладом, де надаватимуть допомогу хворим на коронавірус; при потребі буде розгорнуто ізолятор для контактних осіб. Є 13 спеціально обладнаних автомобілів швидкої допомоги, зокрема обладнаними апаратами штучного дихання", - йдеться у повідомленні. 

При цьому, у Чопському прикордонному загоні виданню розповіли, що все, що в їх компетенції - це надягти маски та рукавички.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок інфікування коронавірусом в Італії померли вже шість людей та 219 інфіковано.

Читайте такожВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус

Голова департаменту цивільного захисту Анжело Бореллі повідомив, що 167 випадків інфікування виявлено у регіоні Ломбардія (4 летальні), 27 випадків - у регіоні Венето (1 летальний), і ще 18 випадків у Емалії Романьї, 4 - у П'ємонті та 3 - у Лаціо. Ще один летальний випадок зафіксовано в лікарні Мілану. Бореллі заявив, що 99 людей лікуються стаціонарно, 23 проходять інтенсивну терапію, а 91 - перебувають в ізоляції вдома.

Наразі Італія займає третє місце в світі за кількістю виявлених випадків інфікування новим коронавірусом після Китаю та Південної Кореї.