Наразі в області це вже шоста людина, у якої медики підозрюють коронавірус / фото Чернівецька ОДА

У Чернівецькій області медики госпіталізували з підозрою на коронавірусну інфекцію ще одну людину.

Про це УНІАН повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Падурару.

За словами лікаря-епідеміолога, госпіталізована є жителькою одного з районів Чернівецької області. Вона мала тісний контакт з людиною, щодо якої раніше встановили підозру на коронавірус.

Відео дня

Він додав, що жінка поскаржилась медикам на високу температуру і головний біль. Її госпіталізували до інфекційного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні, там її ізолювали.

Читайте такожУ світі вирує коронавірус-убивця: свіжі дані щодо кількості жертв

Як зазначив Падурару, медики взяли у жінки аналізи на коронавірус та відправили їх до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я міста Києва.

Лікар додав, що наразі це шостий випадок у Чернівецькій області, де медики встановили пацієнту підозру на коронавірус.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого, його дружина перебуває на обсервації.

З 6 до 22 березня включно у всіх навчальних закладах Чернівецької області оголошено карантин у зв’язку з підтвердженням випадку коронавірусу.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на сьогодні в Україні на коронавірус перевіряють 9 осіб.